Heldere publiekscommunicatie

Met bijna 5000 inwoners is Terschelling één van de kleinste gemeenten in Nederland. Dát -en het feit dat het een prachtig eiland is- maakt het werken voor gemeente Terschelling extra bijzonder. Ook voor een kleine gemeente is communicatie vanuit de gemeente érg belangrijk. Hiermee helpt BAAS. De communicatie van gemeente Terschelling pakken we op met ons gehele communicatieteam: van strategisch advies, perswoordvoering tot aan grafische vormgeving.

Een belangrijke adviesrol
Bij geen enkele andere gemeente waarvoor we werken staat de gemeente zó dicht bij haar inwoners en ondernemers. Dat maakt communicatie extra belangrijk. Om één lijn aan te brengen in communicatie, maakten we een communicatieplan waarin we beschrijven hoe de gemeente de komende jaren wil communiceren met haar inwoners. Een strategisch, maar vooral een praktisch plan, waar de collega’s direct mee aan de slag kunnen.

Heldere communicatie
Dagelijks brengen we het communicatieplan in uitvoering. Met heldere publiekscommunicatie vertellen we inwoners en ondernemers wát gemeente Terschelling doet, maar ook waarom. Want door op het juiste moment en op de juiste manier inwoners te informeren over processen, taken en verantwoordelijkheden, zorgen we voor meer begrip voor trajecten die voor inwoners soms erg lang lijken te duren. Begrijpelijke taal – voor iedereen – is daarbij erg belangrijk. We denken niet alleen na over tekst: we ondersteunen berichten met aansprekende beelden, zoals foto, video of een infographic.

Zonder gedoe naar de uitvoeringsfase
Heldere, eerlijke en begrijpelijke communicatie helpt projecten gemakkelijker de uitvoeringsfase te bereiken, en deze vervolgens door te komen. We verzorgen bijvoorbeeld de communicatie voor project Duurzaamheid, de Evenementenvisie en de verschillende infraprojecten. Voor elk project schrijven we eerst een communicatieplan. Vaak doen we dit in een communicatiesessie samen met de collega’s. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering – van informatieavond, website tot persbericht – ligt vervolgens bij ons.


Extra versterking nodig?
Soms komt alles tegelijkertijd en kom je handjes tekort. Wij zijn voor meerdere organisaties de interne communicatieadviseur op afstand. Of je afdeling nu tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig heeft, wij staan graag voor je klaar. Dit kan al vanaf enkele uren per week.