Beleef het Bûtefjild

In natuurgebied Bûtefjild kijk je je ogen uit. Hier geniet je van de stilte, de open waterplassen en bijzondere diersoorten. En dat is nog niet alles: de afgelopen jaren kwam er een vaarroute voor elektrische sloepjes, kano’s en SUPS en werden er nieuwe steigers, bankjes en een uitkijktoren geplaatst. Hierdoor is het nu nóg leuker om in je weekend of je vrije uurtjes het gebied te ontdekken.

De ontwikkelingen maakten het Bûtefjild aantrekkelijker en toegankelijker, maar zorgden tijdelijk ook voor hinder. In samenwerking met gemeente Dantumadiel en gemeente Tystjerksteradiel zorgden we voor duidelijke communicatie rondom de werkzaamheden. Daarna focusten we op de bekendheid voor de ontwikkelingen en zorgden we ervoor dat wandelaars, fietsers en waterrecreanten het gebied ook daadwerkelijk kwamen bezoeken.

Advies en creatie
Van ideeën bedenken tot de uiteindelijke creatie: als onderdeel van de projectgroep waren we overal bij betrokken. We organiseerden een beleefmiddag, maakten informatieborden en een inspiratiekaart én verzorgden de persberichten om de ontwikkelingen onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Bûtefjild inspiratiekaart Met de inspiratiekaart op zak, weet je precies welke routes je kunt wandelen en fietsen, of waar je met je boot kunt aanmeren voor een kop koffie. We schreven de teksten en verzorgden de vormgeving van de kaarten. Nieuwsgierig? Je kunt jouw inspiratiekaart gratis afhalen bij de centrale punten in het Bûtefjild.

Informatieborden
Het Bûtefjild is een uniek natuurgebied. Na een wandeling of fietstocht in het gebied kun je uitrusten op één van de bijzondere banken, ook wel ‘skûltjes’ genoemd. In de banken, ontworpen door architect Nynke Rixt Jukema, zorgden wij voor de informatieborden. De borden geven informatie voor jong en oud: van de geschiedenis van het gebied tot de dieren die er leven.

 

 

 

 

 

 

Succesvolle beleefmiddag
Tijdens de beleefmiddag was iedereen welkom om het gebied te verkennen. Op welke manier dan ook: in een kano, in een elektrische sloep, op een SUP, wandelend of op de fiets. Er was veel belangstelling voor de beleefmiddag; recreanten van alle leeftijden kwamen naar het Bûtefjild om het gebied te beleven.

Nieuws onder de aandacht
Bij de ontwikkelingen in het natuurgebied waren verschillende partijen betrokken, waaronder inwoners, ondernemers, provincie Fryslân, Staatsbosbeheer en It Fryske Gea. We stonden in direct contact met deze partijen. Om de omgeving te informeren en het nieuws onder de aandacht te brengen, stelden we persberichten op. Bijvoorbeeld over de nieuwe aanlegsteigers, de beleefmiddag en de plaatsing van de skûltsjes. Met de regionale en provinciale media-aandacht kwam er meer bekendheid voor de ontwikkelingen in het Bûtefjild.

Benieuwd geworden naar het Bûtefjild? Beleef het natuurgebied en neem dan vooral ook een kijkje op de informatieborden en de inspiratiekaart.