Kleurexplosie in Damwâld

 

Onderwijs en sport samen onder één dak, dát is Campus Damwâld. De bouw van zo’n groot complex is niet zomaar iets. Daarom wil de gemeente Noardeast-Fryslân de omgeving en de toekomstige gebruikers van begin tot eind betrekken. En hoe doe je dit beter dan direct een knallend startsein te geven?

Veel kleur en veel kinderen
Groots, vrolijk en een link met de bouw, het onderwijs en sport, dat waren de ingrediënten die we meekregen voor een starthandeling. Klein detail: het programma moest geschikt zijn voor 450 (!) kinderen. Samen met de gemeente, Stichting Campus Damwâld, de aannemer en de buurtsportcoaches kwamen we tot het volgende idee: piketpaaltjes verven en een Color Run. Aan ons de taak om dit feestelijke festijn te coördineren.

Next level organiseren
Organiseren kun je leren. We hebben veel ervaring met het organiseren van evenementen, maar 450 kinderen in goede banen leiden was zelfs voor ons een uitdaging. Wel een hele leuke! Van logische looproutes, een goede geluidsinstallatie tot voldoende eten en drinken: overal is aan gedacht.

Hoofd koel houden
Bij zo’n groot evenement hoort een draaiboek. We denken vooraf alles tot in de puntjes uit, maar vaak loopt het op de dag zelf nét even iets anders. Onze kracht is dat we kalm blijven en overal een oplossing voor zoeken. Ook bij de start van de Campus Damwâld hielden wij ons hoofd koel, al was dat met een temperatuur van 35 graden nog best een hele opgave.

Opdrachtgever: Gemeente Noardeast-Fryslân