Totaalpakket voor Windpark Fryslân

Windpark Fryslân is het grootste windpark in een binnenwater ter wereld. Het windpark bestaat in totaal uit 89 windturbines en wordt gebouwd op het IJsselmeer. Met een vermogen van 382,7 Megawatt levert het windpark straks voldoende energie voor ongeveer 500.000 huishoudens.

Een uniek project

Windpark Fryslân is een uniek project. Niet alleen qua omvang, maar ook qua locatie. Het project kent veel uitdagingen. Want hoe bouw je zo’n groot windpark op een binnenwater? Hoe werkt windenergie eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat de opgewekte stroom uiteindelijk bij de mensen thuis komt? En tot slot: welke impact heeft het park op de omgeving, en hoe kijkt Friesland daar tegenaan? Dat zijn zomaar wat vragen die spelen rondom het windpark.

             

Doelgroepen

Er is een behoorlijk aantal partijen die nu en straks in contact komen met Windpark Fryslân. Omwonenden, watersporters, provincie, gemeenten, aannemers, en ga zo maar door. Zelfs iedereen die de Afsluitdijk oversteekt raakt betrokken bij het windpark.

Totaalpakket

We bieden Windpark Fryslân een totaalpakket. Van het schrijven van de teksten voor de website tot het maken van de ontwerpen van de bouwborden en de keet, en van het organiseren van bewonersbijeenkomsten tot het maken van toffe video’s. Omdat er zóveel doelgroepen zijn kijken we goed naar wie wat wanneer moet weten, én hoe! Op deze manier blijft iedereen goed op de hoogte van ontwikkelingen die voor hen belangrijk zijn. Eén keer in de maand maken we de video ‘Bart bouwt een windpark’, waarin Bart belangstellenden een kijkje achter de schermen geeft bij de bouw van Windpark Fryslân.\\