Gemeente Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen

Hoe zorg je voor verbinding tussen medewerkers terwijl iedereen verplicht thuis zit? Voor gemeente Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen organiseerden we een live jaarafsluiting én een nieuwjaarsbijeenkomst.

Coronacommunicatie

In gesprek gaan met elkaar, net als ‘normaal’. Dat was de grote wens van de gemeentes die samenwerken in een werkmaatschappij. Niet alleen maar zenden, maar ook (en vooral) met elkaar lachen. Het gevoel hebben dat iedereen toch een beetje bij elkaar is.

Online bijeenkomst 

Met anderhalve week de tijd zetten we in no-time een draaiboek in elkaar. We werkten samen met een professionele filmpartij met een studio. We zorgden vervolgens dat de belangrijkste partijen (zoals de gemeentesecretaris en de burgemeesters) in de studio aanwezig konden zijn. We namen video’s op waarin collega’s aan het woord kwamen én we organiseerden een quiz voor de burgemeesters. Tijdens de uitzending namen we de productieleiding op ons. Voordat we het wisten, en met dank aan de goede samenwerking met het team van de gemeente en de filmpartij, zat het er alweer op..

..én konden we door naar de volgende online bijeenkomst. 

De reacties van de medewerkers waren positief. Want wat was het fijn om toch even contact te hebben met elkaar. We werkten snel door naar de nieuwjaarsbijeenkomst. Een bijeenkomst met een iets serieuzere inslag, want hoe gaan de gemeentes het komende jaar – terwijl het coronavirus nog steeds heerst – te werk?

Coronacommunicatie

Heb je ook hulp nodig met communicatie rondom het coronavirus? Ondanks dat we natuurlijk hopen dat corona snel voorbij is, vinden we het heel waardevol dat we, door middel van communicatie, toch een klein beetje ons steentje kunnen bijdragen.